Ημέρα σχολικού αθλητισμού

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015 - 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας «Θ. Κάστανος» με θεματικό άξονα για το σχολικό έτος 2015-2016 : «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Στο πρώτο μέρος, οργανώθηκε για την κάθε τάξη χωριστά μια σύντομη παρουσίαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον τρόπο διεξαγωγής τους στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά και στη σύγχρονη εποχή μετά την αναβίωσή τους το 1896. Εστιάζαμε στα Ολυμπιακά ιδεώδη και αναφερθήκαμε με συντομία την ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ακολούθησε συζήτηση για την έννοια του Ολυμπισμού, τα ιδεώδη και τις αξίες του, καθώς τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, η οποία έκλεισε με την κατασκευή των ολυμπιακών κύκλων.

Στη συνέχεια, μεταφερθήκαμε στον αύλειο χώρο του σχολείου και με την καθοδήγηση της γυμνάστριάς μας κ. Θεοδώρας Λονδράκη, ακολουθήσαμε το παρακάτω πρόγραμμα:

  • 9.00 - 10.30 π.μ.: Γνωριμία με το άθλημα της ξιφασκίας και επίδειξη από αθλητές του Συλλόγου της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας (Γ.Ε.Φ)
  • 10.30 - 12.00 π.μ.: Γνωριμία με το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινκ-πογκ) και επίδειξη από αθλητές του Συλλόγου Σάρισες.
  • 12.00 – 13.15 π.μ.: Γνωριμία με το άθλημα της αντισφαίρισης (τένις) από τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Αντισφαίριση της Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας κ. Βασίλη Κουτσοτόλη.

Όλα τα παιδιά του σχολείου είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν το κάθε άθλημα με την επίβλεψη των αθλητών και των υπευθύνων για τα αθλήματα αυτά. Επίσης, οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου έπαιξαν βόλεϊ σε θέση οκλαδόν, όπως παίζουν οι αθλητές των Παραολυμπιακών αγώνων, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές δοκίμασαν να ρίξουν το μπαλάκι καθήμενοι σε καρέκλα.

Σχολικό έτος: 

Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 05 Οκτ 2015

Θεματικές ενότητες: