3-4 Ιουνίου 2022, τάξη Δ2 – κατασκήνωση στον Βαρβούντα
Το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου 2022 οι μαθητές της Δ2 τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου «Θεόδωρος Κάστανος», με τη συνοδεία της δασκάλας τους Μαρίας Βλάχου και του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Γιάννη Κασκαμανίδη, πραγματοποίησαν κατασκηνωτικό διήμερο στον Βαρνούντα. Κατά την παραμονή τους στο βουνό φιλοξενήθηκαν και διανυκτέρευσαν στο ορειβατικό καταφύγιο «Φτερούγες Νίκης» του Φ.Ο.Ο.Φ. στη θέση Παλιοχώρι. Επίσης, φιλοξενήθηκαν στο καταφύγιο «Χρήστος Φάτσης» του Σ.Ε.Ο.Φ. στο Οροπέδιο.
Οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούμε τον σύλλογο Φ.Ο.Ο.Φ. που μας έδωσε τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουμε στο ανακαινισμένο καταφύγιο και να περάσουμε ένα μαγικό διήμερο και, ιδιαίτερα, τον κ. Λεωνίδα Καλυβιάνο που ήταν από κοντά σε αυτό μας το εγχείρημα. Επίσης, ευχαριστούμε τον σύλλογο Σ.Ε.Ο.Φ. για τη φιλοξενία στο καινούριο καταφύγιο και τη βοήθεια στις διαδρομές του βουνού. Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, την υποστήριξη και την έμπρακτη συμπαράστασή τους στην πραγματοποίηση του κατασκηνωτικού διήμερου.











3-4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, ΤΑΞΗ Δ1 – ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
Οι μαθητές της Δ1 τάξης του 5ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Θ.Κάστανος, υλοποίησαν μαζί με τη δασκάλα τους Ελένη Καντζίδου–Μπαχάρνικου πρόγραμμα κατασκήνωσης. Η ιδέα γεννήθηκε από την ανάγκη των εξωστρεφών δράσεων αλλά και βιωματικών παραστάσεων που έπρεπε να αναπτύξουν οι μαθητές κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και την απόδραση από το φόρτο και την πίεση των μαθημάτων. Στην κατασκήνωση έγιναν δραστηριότητες άτυπης μάθησης. Έτσι τα παιδιά έγιναν για λίγο γεωργοί αφού μάζεψαν φράουλες, κτηνοτρόφοι γιατί που τάισαν, άρμεξαν πρόβατα και έκαναν με το γάλα τους γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, τυρί). Έγιναν επιχειρηματίες μιας και δούλεψαν σε κηροπλαστείο φτιάχνοντας κεριά. Αγρότες γιατί μάζεψαν αυγά και τάισαν τα κοτόπουλα. Μάγειρες διότι μαγείρεψαν μόνοι το φαγητό που έφαγαν. Ακόμα έκαναν πιροσκί για να φάνε τα ίδια αλλά και να προσφέρουν στους γονείς επισκέπτες. Ζαχαροπλάστες γιατί έφτιαξαν μαρμελάδα από φράουλες και έμαθαν να σφραγίζουν τα βάζα.





ΜΑΙΟΣ 2022, ΤΑΞΗ Β, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Η Β΄ τάξη του σχολείου μας μαζί με δασκάλα Δέσποινα Μπομπόλη, κατά την εκδρομή που πραγματοποίησαν στον Αρκτούρο Φλώρινας, υιοθέτησαν ένα αρκουδάκι, τον «Γιώργο».
PISTOPOIHTIKO









Προηγούμενο
Επόμενο