Δράσεις

Τα Ελληνάκια

Με αφορμή την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου  παραδόθηκε το μάθημα του Ανθολογίου “Τα Ελληνάκια”. Ένα παραμύθι για τη ζωή και τα γεγονότα πριν την Επανάσταση του 1821.   Έτσι δόθηκε η ευκαιρία  στους μαθητές της Β Τάξης να ζωγραφίσουν εικόνες παραθέτοντας τα αντίστοιχα χωρία του κειμένου. Η δεξιότητα αυτή δίνει την δυνατότητα  στους μαθητές να εξασκήσουν την αναγνωστική τους ικανότητα και να γνωρίσουν το όμορφο παραμύθι της Ευγενίας  Φακίνου

Η Επανάσταση του 1821 μέσα από την τέχνη

Το ψηφιακό βιβλίο “Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από την τέχνη” δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και αποτελεί μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ο Αγώνας των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία μέσα από την ζωγραφική, τη μουσική αλλά και μέσα από τις φωνές των μαθητών των τάξεων Στ1′ & Στ2′ του 5ου δημοτικού σχολείου Φλώρινας “Θεόδωρος Κάστανος”

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Κλικ για να το ξεφυλλίσετε

 

Γουρουνοχαρά – “Ένα βιβλίο γεννιέται”

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων << Ένα βιβλίο γεννιέται>>
δημιουργήθηκε το παραμύθι “Η Γουρουνοχαρά” από τα παιδιά του τμήματος Β2 και τη δασκάλα τους, κα Μήσιου Ελένη.

Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν…(κλικ για τη συνέχεια)

Πασχαλινές Δραστηριότητες 2022

Λίγο πριν ανταλλάξουμε ευχές για το Πάσχα με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, φτιάξαμε λαμπάδες, πασχαλινά διακοσμητικά, στεφάνια, κάρτες που στείλαμε στη Γαλλία και στην Πολωνία, στολίσαμε τα δέντρα, ψάξαμε τα κρυμμένα αυγά στην αυλή, παίξαμε και κεραστήκαμε λιχουδιές! Σας ευχόμαστε από καρδιάς Καλή Ανάσταση!

pasxa1
pasxa2
pasxa3
pasxa4
pasxa5
pasxa6
pasxa7
pasxa8
pasxa9
pasxa91
pasxa92
pasxa93
pasxa94
pasxa95

Προηγούμενο
Επόμενο